Het belang van de financiële check

7 september '18

Wist je dat - als er meer dan 1 kandidaat een voorkeur heeft voor hetzelfde huis - wij bij de toewijzing ook kijken of iemand al een financiële check heeft laten doen? Je kunt er dus profijt van hebben als je dat ons laat weten en bovendien weet je dan ook of het appartement van jouw voorkeur binnen je budget past. Daarvoor hebben wij een brief nodig van jouw bank of hypotheekverstrekker. Dit noemen wij de financiële check.

Let op: je kunt de financiële check pas uploaden wanneer de verkoop is gestart en je de bouwnummers van jouw voorkeur doorgeeft. Je hebt hier wel een Mijn Eigen Huis Account voor nodig! 

Verklaring dat je de woning kunt betalen

Samen met jouw bank of hypotheekverstrekker bekijk je jouw financiële situatie en of je de woning met bijkomende kosten kunt betalen. Die verklaring geldt voor het betreffende nieuwbouwproject en mag niet ouder dan 3 maanden zijn. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. Na de toewijzing vernietigen wij deze informatie. Door op deze manier toe te wijzen streven we naar een optimale bezetting van alle woningen. Want hoe sneller de woningen allemaal verkocht zijn, hoe eerder we kunnen starten met de bouw: dat is voor zowel ons als voor jou als mogelijk toekomstige bewoner, een voordeel.

Kost een financiële check geld?

Bij de meeste geldverstrekkers is een financiële check gratis. Zo ook bij de Rabobank. Op werkdagen tussen 9.00 - 17.00 uur kan je bij de Rabobank in Zeist, Bilthoven of Driebergen-Rijsenburg zonder afspraak binnenlopen om een financiële check te laten uitvoeren. Vergeet niet om een geldig legitimatiebewijs en een actuele salarisstrook mee te nemen.

Hoe ziet een financiële check er uit?

Nu je dit weet, wil je natuurlijk zelf ook graag een financiële check laten doen. Zo maak je immers meer kans op jouw favoriete huis. Maar hoe ziet zo'n financiële check er eigenlijk uit? Op de pagina 'Financiële check' staat een voorbeeld brief. Let op: Een financiële check is niet hetzelfde als een hypotheekaanvraag.

Wat als ik geen hypotheek nodig heb?

Ook als je geen hypotheek nodig hebt, ontvangen wij graag een bewijs dat je de woning kunt betalen. 

  De Financiele check
  Mijn Eigen Huis Account