Tips voor een kerstboom die bij je past

22 november '19

Droom je al weg bij het idee hoe een kerstboom zal staan in je nieuwe aanstaande woonkamer? De “most wonderful time of the year” komt alweer rap dichterbij en jij kan vast wat inspiratie gebruiken voor de feestdagen! Zoek een fijn plekje, neem een warme chocolademelk met slagroom en lees snel verder! 

Welke boom past bij jullie?

Heerlijk he, de geur van een verse kerstboom. Of je nu voor een joekel van een Nordmann of een bescheiden Fijnspar gaat, een Blauwspar met kluit of een Do It Yourself, jouw kerstboom laat zien wie je bent, waar je van houdt en bovenal: brengt direct sfeer. Je kan jouw boom natuurlijk vinden bij het tuincentrum om de hoek, maar wist je dat er nog veel meer mogelijkheden zijn?

image alt

Maak er een uitje van

Wil jij bijvoorbeeld onder het genot van een warme chocolademelk je eigen sparrenboom kiezen én omzagen? Voor de echte houthakkers onder ons, trek die rode flanel aan en ga op pad, want bij verschillende boswachterijen van Staatsbosbeheer kan het! Neem je laarzen en handschoenen mee en mocht je geen eigen gereedschap hebben, de boswachter heeft alles wat je nodig hebt. 

En wist je dat je een kerstboom ook kunt huren of adopteren? Op steeds meer plekken kan je terecht voor zelfgekweekte, kakelverse boompjes. Na afloop van de kerstperiode lever je jouw boom weer in. Gedurende het jaar krijgt hij dan alle liefde en verzorging die nodig is om een kerst later jou of iemand anders weer te verblijden. Fijn voor jezelf en fijn voor de natuur!

Tip: Heeft jouw woning vloerverwarming? Plaats dan je boom op een stuk hard isolatiemateriaal om contact met de warme vloer te vermijden. Zo blijft je boom in topconditie..

image alt

DIY

Dit jaar toch zin in iets anders? Een boom met minimaal onderhoud? Helemaal on-trend ben je met een zwarte metalen “boom” midden in je kamer. Houd je meer van de natuurlijke look dan is een stilistische boom van hout misschien wel dé boom voor jou! Beiden zijn te vinden bij diverse woonwinkels of tuincentra. Of…Go Do it Yourself! Laat je creativiteit stromen en maak een eigen kerstboom, inspiratie nodig? Wij hebben wat ideeën verzameld op Pinterest.

Heb je bijvoorbeeld een paar latten, wat schroeven, misschien een likje verf én wat tijd over? Maak dan een boom van resthout voor aan de muur! Ook mooie takken gevonden op die prachtige herfstdag in het bos kun je hiervoor gebruiken. Met washi tape (ook wel masking tape genoemd) kun je een boom op de muur ‘tekenen’ of hang mooie sfeervolle (kerst)kaarten in de vorm van een kerstboom op. Twee platen multiplex zaag je zo tot twee boomsilhouetten die je voor het 3D effect in elkaar schuift (ook weer makkelijk met opbergen na de feestdagen!). Of, als je een boekenfan bent, ga dan voor een “boom” van gestapelde boeken. Maak deze ideeën af met wat kerstverlichting en hier en daar een mooie hanger of strik en je bent er klaar voor.

  Neem contact op
  Beschikbaar woningaanbod bekijken